all4 Lieneke Lieneke zou heel graag automonteur willen worden

Kiwanis Nijmegen steunt All4small met € 15.000 voor de allerkleinsten

Geplaatst op donderdag 19 mei 2022

Met een cheque van maar liefst € 15.000 steunt serviceclub Kiwanis Nijmegen de doelstelling van de stichting All4small om de overlevingskansen van te vroeg geboren baby’s of baby’s met een aangeboren afwijking te vergroten. Op 9 mei jl. werd deze mooie cheque overhandigd. Van dit geld is een nieuwe bijzondere onderzoeksmonitor aangeschaft voor de afdeling Neonatologie van het Radboudumc. 

Kerststollenactie 2019

Op initiatief van Kiwanis, dat zich inzet voor de medemens en in het bijzonder kinderen, hebben de vrijwilligers van Kiwanis en All4small heel veel kerststollen verkocht voor dit mooie doel. Door de Coronapandemie en de beperkte toegankelijkheid van het ziekenhuis heeft het even geduurd voordat een goed moment voor de formele overhandiging werd gevonden, maar op 9 mei jl. was het eindelijk zover, tijdens een rondleiding op de vernieuwde, enkele dagen later geopende afdeling Neonatologie.  

Nasa-techniek voor accuraat maar pijnloos meten

Professor dr. Willem de Boode is erg blij dat met de donatie waarmee een specifieke  monitor kon worden aangeschaft. ‘Onderzoek naar de bloedsomloop bij deze prematuren van 500 gram is geen sinecure, je wil precies weten of het hartje met het formaat van een aardbei wel genoeg zuurstof rondpompt’ aldus Professor dr. Willem de Boode. ‘Deze kleine kindjes moet je zo min mogelijk belasten en liefst zo pijnloos mogelijk monitoren’. Hij is dan ook erg blij met de mede door Nasa-techniek ontwikkelde monitor die meet hoeveel bloed er door het hart wordt rondgepompt, wat erg belangrijk is voor de zuurstofvoorziening van alle organen. ‘Accurate metingen zijn van levensbelang voor deze kleintjes’. Professor de Boode hoopt over een jaar met de eerste onderzoeksresultaten het belang van deze monitoren aan te tonen.

Stichting all4small werft middelen voor onderzoek naar nieuwe kansen

Ondanks het feit dat dit soort onderzoek van levensbelang is, zijn er vanuit de reguliere geldstroom weinig middelen voor onderzoek en daarbij benodigde nieuwe apparatuur zoals deze monitor. De groep te vroeg of met een afwijking geboren baby’s is bijna letterlijk te klein en daardoor minder interessant voor alternatieve geldschieters, waardoor er weinig mogelijkheden zijn om onderzoekers zoals Prof .dr. de Boode te ondersteunen. Stichting All4small zet zich hiervoor in en helpt mee onderzoek mogelijk te maken voor de ontwikkeling van nauwkeurig meetinstrumentarium voor de bloedsomloop dat gebruikt kan worden bij pasgeborenen en voor hen niet ongemakkelijk of pijnlijk is. Kinderartsen zoeken naar betere methodes van behandeling zodat ze de beste medische beslissingen kunnen nemen. Als dit lukt, helpen we samen mee aan een klein wonder. Het wonder van een nieuwe kans.