all4 Robin Robin wil ook graag gaan studeren

Ambassadeurs

Pieter Derks fotografie: Merlijn Doomernik

Pieter Derks, Cabaretier

De hulp die wij voor ons te vroeg geboren dochtertje hebben gekregen is levensreddend voor haar geweest

“Ik heb zelf rond de geboorte van mijn jongste dochtertje gezien hoe complex zorg voor (premature) baby’s is. En ben ontzettend blij met alle medische kennis die haar heeft geholpen het gezonde, vrolijke kind te worden dat ze nu is.

Het is ontzettend precair allemaal; de kleinste details kunnen de grootste gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk onderzoek te kunnen blijven doen. Te snappen hoe bloedsomloop of andere functies werken bij zulke kleine kindjes.

Daarnaast heb ik gezien hoe hard er gewerkt wordt door het personeel op zo’n afdeling. Er lopen allemaal verpleegkundigen, neonatologen, chirurgen en kinderartsen rond die met heel veel toewijding voor hun patiënten zorgen. Het laatste waar die mensen mee bezig zouden moeten zijn is om geld bedelen. Dus dat ga ik met veel plezier voor ze doen!”

Rob Jetten

Rob Jetten, D66-fractieleider

Rob Jetten wil zich graag voor All4small inspannen

D66-fractieleider Rob Jetten, wil zich graag voor All4small inspannen gelden binnen te halen voor onderzoek naar kinderen die te vroeg zijn geboren en/of kampen met afwijkingen. ,,Het meeste geld gaat naar onderzoek voor ziektes bij volwassen mannen en vrouwen en het minste gaat naar onderzoek naar ziektes bij kinderen. Daar moet iets aan gedaan worden.’’

Dat Jetten ambassadeur voor All4small is geworden, is het gevolg van een werkbezoek aan het Amaliaziekenhuis. Hij schrok van wat hij daar zag, al die kleine, kwetsbare kindjes met al die slangen en al die andere apparatuur. Ik zag de enorme toewijding van mensen die er aan het werk waren. Hoe zorg je dat dat soort werk extra aandacht krijgt?

Artsen vertelden dat het heel moeilijk is om geld te krijgen en je daarvoor een stichting als All4small echt nodig hebt, dat je afhankelijk bent van mensen die hun nek willen uitsteken. Hoe mooi is het dat ik als volksvertegenwoordiger een steentje kan bijdragen aan kansen voor kinderen en aandacht voor het Radboudumc in Nijmegen als plek voor baanbrekend onderzoek.

Ik wil ze helpen door het in Den Haag onder de aandacht te brengen, maar ook door een paar keer per jaar ook mee te werken aan bijvoorbeeld veilingen, dit soort interviews. En door te zeggen: dit is het bankrekeningnummer.’’