all4 Lieneke Lieneke zou heel graag automonteur willen worden

Jan Erik Bunt van het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis kruipt in de couveuse

Geplaatst op maandag 14 november 2022

In 2018 lag René Verlaak, kinderarts van het CWZ in Nijmegen, maar liefst 10 uur in een couveuse. Hiermee vroeg hij aandacht voor de Stichting all4small. René: In het leven zijn er vele uitdagingen. Sommige overkomen je en andere ga je gewoon aan. Als neonatoloog sta je vaak uren naast een couveuse. Op een dag vraag je je af: ‘Hoe zou dat nu zijn als je daarin ligt?’ Het antwoord kan niemand ons geven. Of toch wel…? Het CWZ heeft het Radboudumc uitgedaagd en kinderarts-neonatoloog Willem de Boode is deze uitdaging aangegaan. Op Woensdag 13 maart 2019 kroop 06.00 uur ’s ochtends kroop hij in de couveuse en daar heeft hij vervolgens 10,5 uur non-stop in gelegen. Dit initiatief is uitgegroeid tot een landelijke Couveuse Challenge, waarbij steeds een ander ziekenhuis wordt uitgedaagd 10 uur of langer deze couveuse te bemensen.Donderdag 7 juli 2022 was het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) aan de beurt!! Kinderarts-neonatoloog Petr Jira van het JBZ ging de uitdaging aan. Ook hij kroop om 06.00 uur ’s ochtends in de couveuse en bleef daar vervolgens 11 uur in liggen.

Jan Erik neemt het stokje over
Nu is het stokje doorgegeven aan Jan Erik Bunt van het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis. We zouden het erg fijn vinden als je zijn actie steunt voor het goede doel van all4small. Doe je mee? Je kunt de actie steunen via "de doneerknop". Of kom op donderdag 17 november tussen 06.00 en 17.00 uur naar het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Je bent van harte welkom! Je kunt Jan Erik ‘in actie’ zien en jouw financiële steun is welkom. Na zijn actie zal Jan Erik ook weer een ziekenhuis uitdagen. Zo willen we landelijke bekendheid krijgen en financiële steun verwerven voor all4small.


Doneer kan door naar de volgende link te gaan: https://amaliakinderfonds.voorradboudfonds.nl/actie/couveuse_challenge_2022